Тернопільські слідчі вже встановили, хто приніс гранату в квартиру на Макаренка

Фото з мережі Інтернет

Слідчі вже встановили, як розвивались події того трагічного дня 2 січня, коли на Макаренка вибухнула граната. 2 січня на Тернопільщині вибухнули дві гранати. Семеро людей опинились в реанімаціях, один чоловік загинув на місці.  8 січня у лікарні помер Михайло Башаєв. Як повідомили у поліції, решта травмованих людей досі в лікарні.

 

— Щодо вибуху в Колодіївці, вже допитані всі, хто може за станом здоров’я давати покази чи свідчення і встановлено, хто приніс гранату. Він теж наразі перебуває на лікуванні. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.

 

Запобіжний захід чоловікові не обирали, адже наразі він перебуває в реанімації. 21 січня йому оберуть запобіжний захід. Чоловік, посилаючись на ст. 63 Конституції України, відмовляється від дачі будь-яких показів. Одного з потерпілих, неповнолітнього, забрали в лікарню Охматдит, що в Києві. Слідчими призначені експертизи. Результатів поки що немає.

 

Щодо вибуху на Макаренка, слідчі вже встановили, хто приніс гранату та як розгортались події. За даним фактом порушено три кримінальних провадження. За ст. 115 (умисне вбивство) з відміткою нещасний випадок. За ст. 119 – вбивство з необережності. І за ст. 263 Кримінального кодексу України - Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.  


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ