Українській економіці бракує здорового глузду?

Фото з мережі Інтернет

«В економічній політиці, я вважаю, треба починати з логіки. А логіка в економічній політиці починається зі стратегії». Про це розповів в програмі «Київ LIVE» телеканалу «Київ» голова Комітету економістів України Андрій Новак.

 

«У нас є загальноекономічна стратегія – куди ми рухаємося в економіці? Її немає. Якщо немає загальної стратегії, то кожне міністерство робить те, що хоче, або те, що дозволяє Кабмін», – додав він. – Тому що немає стратегії. Стратегія – це конкретні цілі, орієнтири і терміни виконання. Якщо цього немає, то далі, зокрема і державний бюджет, відбувається в ручному режимі. Як у нас це і відбувається».

 

«Плюс цикли політичні. На кінці цього року у нас буде інший уряд, але діючий має ще подати до 1 квітня бюджет на наступний рік. А 1 квітня буде після президентських виборів. Дуже велике значення має те, чи обереться діючий президент, чи буде якийсь інший новий. Якщо буде якийсь інший новий, тоді діючий Кабмін не робитиме ніяких різких рухів, розуміючи, що вони тимчасові», – зазначив Андрій Новак.

 

За його словами, «всі проблеми від того, що ми не маємо стратегії. Якби вона була, то незалежно від того, який уряд прийшов, які результати виборів – всі виконують цю стратегію».

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ