Через «євробляхи» 5 тисяч жителів Тернопільщини можуть залишитися без роботи (Відео)

Фото Терен

Через заблокований «євро бляхарями» західний кордон України може зупинитися одне із найвідоміших підприємств Тернопільщини. Йдеться про Товариство із обмеженою відповідальністю «СЕ Борднетце-Україна».

 

Про це сьогодні, 27 листопада, заявив голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна.

 

Нагадаємо, страйк власників так званих «євроблях», які вимагають внести зміни до уже підписаних Президентом законів і зробити доступним розмитнення автівок на іноземних номерах, триває уже кілька днів. На всіх пунктах пропуску зібралися багатокілометрові черги подорожуючих, а також тих, хто їхав у Західну Європу у справах. Стоять там і численні фури із товаром.

 

 

Сьогодні, 27 листопада, в обід протестувальники нарешті розблокували рух на пунктах пропуску через кордон із Польщею. Як повідомили у Державній прикордонній службі, досить ускладненим залишається рух через пункти пропуску «Малий Березний» та «Ужгород» – на кордоні зі Словаччиною, і «Тиса», що на кордоні з Угорщиною.

 

 

– Через те, що певна категорія водіїв, так званих «євробляхарів» заблокувала західний кордон, підприємство «СЕ-Борднетце» опинилося на межі зупинки, – каже Степан Барна. – Це підприємство має забезпечувати комплектуючі для автомобілів Volkswagen, Audi і Porsche протягом доби. А стоять фури на кордоні уже кілька діб.

 

Він пояснив: якщо фури зупиняються, то зривається контракт, а відтак – фірма понесе багато зайвих витрат. Через це 5 тисяч людей, які працюють на заводі у Байківцях, що під Тернополем, а також у Чорткові, можуть просто залишитися без роботи.

 

Окрім того, очільника турбує інша серйозна проблема – нестача вагонів для вивезення зерна, зібраного аграріями на Тернопільщині.

 

 

Вказані негаразди, на думку Степана Барни, можуть серйозно підірвати економічну стабільність у нашому краї. Але наразі виправити ситуацію не вдається.

 

Фото і відео автора, а також із відкритих джерел

 

Довідка. Товариство із обмеженою відповідальністю «СЕ Борднетце-Україна» спеціалізується на виробництві електричного та електронного устаткування для автотранспортних засобів іноземного виробництва. Закони №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів набрали чинність 26 листопада.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ