В Дубівцях жіночий клуб вирішив, що електронні сервіси — то є добре для бізнесу

Фото з мережі Інтернет

Особливості здійснення підприємницької діяльності, вибір системи оподаткування, ринок попиту та економічних потреб – теми, як розглядались під час засідання жіночого клубу «Гармонія», що відбулося у приміщенні клубу села Дубівці Тернопільського району.

 

В заході взяли участь начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Тернопільського управління ГУ ДФС у Тернопільській області Ігор Задорожний та заступник начальник відділу профорієнтації Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Аліна Грицаєнко. Слухачами були безробітні мешканці громади.


Учасники проаналізували міфи щодо підприємництва, які запропонувала розглянути в групах представниця Центру зайнятості. Вони також погодилися, що для власної справи важливо мати цікаву ідею, фінансову підтримку, проявити винахідливість та наполегливість – зуміти віднайти своє місце, яке б приносило користь іншим і було прибутковою справою.

 


Особливо уважно слухачі поставились до інформації про правове поле діяльності малих суб’єктів господарювання. Багато запитань виникло щодо спрощеної системи оподаткування, переходу з першої на другу групу єдиного податку, обліку найманих працівників та сплати єдиного соціального внеску. «Держава створює сприятливі умови для розвитку малого підприємництва, – зазначив представник фіскальної служи Ігор Задорожний. – Для цього спрощено процедуру реєстрації суб’єктом господарювання, запроваджено ряд електронних сервісів». Він також повідомив, що детальні відповіді на запитання та роз’яснення бажаючі можуть отримати у Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ.

 


На завершення директор територіального центру Байковецької сільської ради Оксана Яріш подякувала лекторам за цікаву і необхідну інформацію, а також наголосила на подальшій співпраці.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ