У Тернополі добудують обласний архів за 24 мільйони гривень

Фото з мережі Інтернет

Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації уклало договір з ТОВ «Тернопільбуд» на добудову обласного державного архіву в Тернополі за 24,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

 

Тендери на будівництво архіву намагалися провести чотири разом протягом серпня-жовтня цього року. Однак двічі торги скасовували через недостатню кількість учасників, а двічі – через технічні помилки замовників. Відтак УКБ застосувало переговорну процедуру з фірмою «Тернопільбуд», яка відповідала усім тендерним вимогам.

 

Згідно з угодою, обласний державний архів побудуть на вул. Карпенка у Тернополі, що поблизу пам’ятника жертвам Голокосту. Приміщення вміщатиме 1,5 млн документів. Фірма проводитиме роботи в самому приміщенні. А саме − встановить металопластикові двері та вікна, помалює стелі та зробить підлоги. Влаштує ліфт та зробить інженерні системи: водопостачання, опалення тощо. Також компанія розіб’є  газони біля будівлі та встановить там лавки.

 

Директор Тернопільського обласного держархіву Федір Полянський розповідає, що будівництво архіву триває етапами ще з січня 1991 року. Будівля вже збудована і має дев’ять поверхів. На двох поверхах планують зробити кабінети, читальний зал, конференц-зал та невеликі кабінети для повсякденної роботи. А з третього по дев’ятий поверх будуть великі архівні сховища.

 

До будівництва «Тернопільбуд» залучить субпідрядника ТОВ «Пожежне спостереження Тернопілля». Вони виконають 22,5% роботи: систему пожежної сигналізації, автоматичного пожежогасіння, охорони та зв’язку.

 

Роботи завершать до грудня 2019 року. Цього року компанії заплатять 16,4 млн грн, а наступного – 7,8 млн грн. При цьому фірма отримає 1,3 млн грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 2,4 млн грн.

 

Тернопільська фірма «Тернопільбуд» працює на ринку з 2009 року. Основними власниками компанії є ПАТ «Компанія з управління активами «Національний резерв» (10%) та Василь Лило (88%), який є її кінцевим бенефіціаром. Ще незначними частинами фірми володіють сім осіб: Віра Іваськів, Володимир Лило, Ганна Миколаїв, Антон Лупійчук, Інна Болдіна, Володимир Дубина та Олександр Печений.

 

Як раніше повідомляли «НГ. Львів», Василь Лило був депутатом Тернопільської міської ради від партії «Наша Україна». А у 2015 балотувався в міськраду від партії «Солідарність правих сил», однак не пройшов.

 

Василь Лило також володіє низкою компаній, серед яких ТОВ «Всебуд-1» (80%), ТДВ «Стрийрембуд» (85%), ТОВ «Житло» (70%) та інші.

Протягом 2017-2018 років компанія отримала замовлень на 68 млн грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ