Як бережанський міський голова успішно сидить на двох кріслах

Фото з мережі Інтернет

Як видно з уточненої декларації за 2018 рік міського голови Бережан, представника ВО «Батьківщина» Володимира Музички, який цю посаду обіймає другий термін, станом на початок цього року він ще й займав посаду начальника відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території Бережанського району.

 

Виявляється, якщо хтось служить в МВС, СБУ, ЗСУ і обирається на виборну посаду в органи місцевого самоврядування, за ним залишається попередня посада, або рівноцінна, після закінчення терміну перебування в органах самоврядування. Термін роботи в органах самоврядування зараховується у вислугу років на попередній службі.

 

Нагадаємо, в 2009 році підполковника міліції Володимира Музичку, коли той ще був (а, як виявилося, ще й таким і є) працівником правоохоронних органів, начальником того самого відділення ДАІ з обслуговування адміністративної території Бережанського району МВС України в Тернопільській області, було звинувачено в отриманні 255 тисяч гривень хабара. Відбувся навіть показовий суд (Музичка отримав 5 років з конфіскацією майна), однак справу зам’яли і реального покарання вже на той час мер Бережан не отримав.

 

Варто сказати, що міський голова Бережан Володимир Музичка та його помічники по міській раді не бідують. Згідно рішення Бережанської міськради №50 встановлена надбавка за виконання особливо важливої роботи у розмірі 50% посадового окладу міському голові Володимиру Музичці, секретарю міської ради Петру Гончару та всім заступникам міського голови. Окрім того, згідно того ж рішення, здійснюється щомісячне преміювання посадових осіб місцевого самоврядування відповідно до їх особистого вкладу в загальні результати роботи: міському голові – у розмірі до 100% посадового окладу; секретарю міської ради, заступникам, секретарю – до 50% посадового окладу.

 

Але і це ще не все. Передбачено до державних і професійних свят та ювілейних дат преміювати перших осіб міської ради розмірі до 100% посадового окладу. Зважаючи, що усілякі свята в Україні відзначають мінімум раз в місяць, можна сказати, що верхівка Бережанської мерії просто подвоїла свої посадові оклади.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ