Як в Бережанах торгують психічнохворими пацієнтами інтернату (Фото)

Фото з мережі Інтернет

На будові, пилорамі чи у фермерському господарстві – пацієнтів психоневрологічного інтернату у Краснопущі заставляють працювати, стверджують місцеві жителі. Упродовж літа, розповідає пан Степан, чоловіків, які перебувають у місцевому бидунку-інтернаті, можна було бачити на різних роботах.

 

“Я особисто бачив кілька разів, як пацієнти працюють удень на пилорамі, будові і навіть чув що їх відправляли випасати худобу. Люди в Краснопущі знають – коли треба по-господарстві фізичної сили то ідеш в інтернат, – каже пан Степан. –  Із керівництвом закладу можна домовитися про оредну кількох працівників, якими опікуються тут. Нещодавно бачив, як психічнохворі працювали на обійсті одного з ґазд. Гроші за робочу силу платиш працівникам будинку-інтернату з якими домовився. Можна навіть торгуватися…”

 

 

 

Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат уже кілька років поспіль стає епіцентром скандалів. У 2015-му році представник уповноваженого з прав людини в Тернопільській області виявив, що в закладі пацієнтів за непослух садять у карцер. А через рік, у 2016-му, родичі одного з підопічних будинку-інтернату скаржилися на нелюдські умови проживання і свавілля персоналу, який зловживає алкоголем і розпускає руки.

 

 

 

 

 

 

Обласне керівнцвто після кожного жахливого викриття бралося виправляти ситуацію. Але хоча й було зафіксовано, що пацієнтів незаконно позбавляли волі – до кримінальної відповідальності нікого так і не притягли.

 

Чи зацікавляться на цей раз правоохоронці фактами торгівлі людьми – питання риторичне.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ