Як тернополянам повернути природний колір води в кранах помешкань?

Фото з мережі Інтернет

Вода кольору кави тече із кранів у помешканнях тернополян. З такими скаргами все частіше останнім часом звертаються в КП «Тернопільводоканал». Щоб позбутись таких проблем, потрібно побудувати залізоочисну станцію для Верхньоівачівського водозабору, зазначив директор підприємства Володимир Кузьма.

 

– Ми входимо в перелік міст, які беруть воду з підземних джерел, – пояснив Володимир Кузьма.  – Тому маємо високий вміст заліза у воді, що при реакції з киснем випадає у вигляді бурого осаду. Це і є причиною забарвлення води. І якщо на Тернопільському водозаборі є залізоочисна станція, то на Верхньо-Івачівському ми лише плануємо її побудувати. У результаті усі райони Тернополя, окрім центру, Нового світу та Старого парку, отримують воду бурого кольору.

 

Щоб мінімізувати негативний вплив заліза на воду в помешканнях тернополян на даний час у Тернополі роблять промивання мереж двічі на рік. Також рекомендують жителям зменшувати напір води і міняти очисні фільтри, які з часом накопичують осад і втрачають захисну функцію. Аби зняти проблему повністю розпочали підготовку проекту за кошти Світового банку.

 

– Ми із місцевим керівництвом розробили проект у рамках програми «Розвиток інфраструктури-2». Він передбачає будівництво залізоочисної станції для Верхньоівачівського водозабору, – додав Володимир Кузьма. – Наразі уже провели тендер, визначили переможця. Згодом підпишемо договір та розпочнемо етап коригування проекту. Будівництво станції можемо розпочати із перших теплих днів наступного року.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ