24 серпня в Тернополі «українські гниди» не переможуть

Фото Антон Марчевський

Реконструкція бульвару імені Симона Петлюри в Тернополі таки завершиться пам’ятником видатному українському державному, військовому та політичному діячеві, організатору українських збройних сил, голові Директорії Української Народної Республіки, незважаючи на всі перешкоди місцевих ділків з їхніми меркантильними інтересами.

 

І символічно, що це відбудеться саме 24 серпня у день найголовнішого свята в сучасній історії нашої держави - Дня Незалежності України. Адже Симон Петлюра - це образ борця в українській історії, людини, яка навіть під страхом смерті не відмовилась від своїх переконань. Його життєвий шлях проходив на межі двох століть і був насичений багатьма історичними подіями - це і перша світова війна, і розпад австро-угорської та російської імперій, проголошення незалежності України у 1918 році та боротьба з більшовицькою окупацією.

 

Про дату відкриття пам’ятника повідомила громадська діячка, підприємець, голова громадської організації «Підприємці Галичини» Ольга Шахін. Саме ця громадська організація взяла на себе усі витрати із встановлення монументу та облаштування території з відпочинковою зоною і фонтаном.

 

«Я сьогодні, від імені громадської організації «Підприємці Галичини», щиро хочу подякувати усім тернополянам, які виступили з ідеєю встановлення пам’ятника Симону Петлюрі на бульварі, що носить його ім’я», - каже ініціаторка проекту Ольга Шахін.

 

Безумовно, що така ініціатива підприємців є прикладом для наслідування. Напевно, тільки підприємці, котрі звикли переборювати труднощі в бізнесі, могли подолати і всі негаразди та перепони із встановленням пам’ятника.

 

Адже в процесі реалізації задуму довелось відстоювати ідею перед місцевими ділками за підтримки окремих чиновників та депутатів, які планували завершити реконструкцію бульвару торговим рядом кіосків.

 

Але в результаті таки переміг здоровий глузд і ще раз підтвердилась одна з пророчих фраз Симона Петлюри: «Не так страшні московські воші, як українські гниди».

 

«Щиро вдячна усім тернопільським підприємцям, що долучилися до цього проекту і ми будемо мати можливість споглядати цей чудовий витвір мистецтва. Кожна самодостатня нація повинна пам’ятати і шанувати своє історичне минуле та її видатних особистостей, але і не забувати про сьогоднішніх героїв. Симон Петлюра без перебільшення є людиною-епохою та взірцем боротьби для сьогоднішніх поколінь», - каже Ольга Шахін.

 

Приклад життя і боротьби Симона Петлюри сьогодні, як ніколи, є надзвичайно актуальним, коли наша держава, як і сторіччя тому, четвертий рік веде війну за свою незалежність з російськими окупантами.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ