У Тернополі під час реконструкції вулиці Чорновола висадять 30 нових дерев

Фото з мережі Інтернет

У Тернополі на вулицях Чорновола та Олени Кульчицької відбувається капітальний ремонт. Відбувається як заміна дорожнього покриття, тротуарів, так і ремонт фасадів будинків.  На вулиці Чорновола реконструкція пішохідної алеї, під час якої, згідно з проектом та концепцією комплексного озеленення Тернополя, заплановано висадити близько 30 саджанців червонолистих кленів.

 

Екзотичні клени

Як йдеться у повідомленні міської ради, рішення замінити існуючі дерева на екзотичні клени було прийняте через те, що каштани, які зараз знаходяться на вул. Чорновола, є сухостійні та вже досягли своєї вікової межі, а також спостерігається їх ураження мінуючою міллю. Також коренева система старих каштанів руйнує комунікації.

 

«Під час заміни мереж водо- та теплопостачання на цій ділянці, було помічено, що коренева система каштанів є надзвичайно потужна і спричиняє часткову руйнацію інженерних комунікацій та фундаментів будинків, які знаходяться поряд. На відміну від каштанів, корінь червонолистих кленів не має здатності до розгалуження, відтак не пошкоджуватиме дорожнє покриття та фасади будинки. А також ці червонолисті насадження є більш урбанізовані та відмінно поєднуватимуться з кольором майбутньої бруківки та велодоріжки, що створить особливу атмосферу на даній вулиці», – йдеться у повідомленні мерії.

 

Після реконструкції дорожнього покриття на вул. Чорновола буде висаджено два ряди 5-7-и річних екзотичних дерев (загалом 30 штук), що сприятиме покращенню екології та привабливому вигляду алеї.

 

Минулого року червонолисті клени були висаджені на вулиці Сагайдачного і це красиве дерево за короткий час отримало чимало прихильників, про що свідчать схвальні відгуки, які надходять на адресу управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

 

Нагадаємо, у мерії Тернополя затвердили проектну документацію «Схема озеленення міста». Згідно даного проекту у Тернополі планують створити 11 нових територій зелених насаджень. Загальна площа ДОДАТКОВОГО озеленення міста буде становити майже 59 гектарів.

 

Схема озеленення Тернополя: де з’являться нові сквери та парки

«Схема озеленення міста» пройшла необхідне узгодження, прийнята та розпочинає виконуватися. Відповідно до проектної документації, у Тернополі першочергового буде проведено інвентаризацію існуючих зелених насаджень усіх категорій в межах населеного пункту та висадження нових дерев, кущів, газонів та квітників. 

«Загальна площа зелених насаджень становитиме 40% від усієї території міста Тернополя», – заявив міський голова Сергій Надал.

 

Проектом пропонується створення 11 нових об’єктів зелених насаджень загального користування на площі 58,84 га. Нові сквери з’являться на: вул.Текстильній, вул.Спортивній, на просп.Злуки, нові зелені зони будуть облаштовані також на вул. Коновальця, вул. Стадникової, біля пам’ятного знаку Ярослава Стецька, на вул. Юності, вул. С.Будного, а у Пронятині та на перетині вулиць Київська та Тарнавського з’являться нові парки.

 

Таким чином, проект передбачає масштабне забезпечення рівня озеленення території міста. Зокрема, з урахуванням сучасного стану озеленених територій міста та проектних рішень щодо перспектив озеленення території міста, загальна площа зелених насаджень у межах міста становитиме 1958,68 га.

За матеріалами сайту ТМР


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ