Як змарнувати час і не заробити грошей

Фото з мережі Інтернет

Працювати й навчатись одночасно доволі складно, як і витягувати на стипендію свої оцінки. Та навіть якщо ця стипендія є, користі від неї мало. Просити в батьків – також не дуже, але краще вже так, ніж спробувати деякі способи інтернет-заробітку: після них ти точно залишишся без грошей, а мамця все ж якусь сотку всуне.
 

Біржа, на якій ти нічого не купиш

 

Реклама пропонує перевірити власне чуття і талант, просто зігравши на біржі. Насправді ж ті, хто дійно заробляє на коливаннях, мають досвід, знання та аналітичні здібності. Недосвідчені гравці зазвичай пробують свої сили на валютному ринку Форекс: для цього потрібно мати лише інтернет і трохи доларів на рахунку.

 

Але пам’ятай, що жодна з компаній-посередників, навіть із хорошою репутацією, не зацікавлена у твоєму виграші: вони отримують прибуток від програшів. Іноді форекс-дилер створює імітацію торгів, у якій ти навіть не можеш побачити справжні індекси і не маєш виходу на реальний ринок. Твоя ставка взагалі не впливає ні на що, а залишається здобутком шахраїв.

 

Криптомільйон, який ти не заробиш

 

Криптовалюта – це віртуальна монета для розрахунків у мережі. Вона захищена від підробки чи копіювання спеціальними алгоритмами і не має прив’язки до класичної валютної системи. Єдиний центр керування відсутній узагалі, що дозволяє доступ до неї без посередників: тобі потрібен лише комп’ютер та інтернет.

 

Через побоювання шахрайств Національний банк і Державна фіскальна служба України низкою нормативно-правових актів і роз’яснень затвердили за криптовалютами статус незаконних. При цьому не існує жодного конкретного положення, що забороняє використання криптовалюти громадянами.

 

Легкий заробіток в інтернеті

 

Біткойн – перша криптовалюта, створена 2009 року в Японії. Голосно заговорили про неї лише під час неймовірного стрибка вартості: на піку ціни за один біткойн давали понад 20 000 $. До речі, Японія легалізувала та узаконила використання криптовалют разом із «паперовою» єною.

 

Створення біткойна полягає у вирішенні ряду математичних завдань і називається майнінгом. Фактично, біткойн – винагорода за «видобуток». Поступово завдання стають складнішими, майнінг потребує дедалі дорожчого обладнання. Інвестувати в залізо ризиковано: ніхто не захищений від шахрайства, злому чи коливання курсів криптовалют.

 

Інший шлях отримання криптомонет – купівля на спеціальних біржах, але шахрайство поширене й тут. Придбання маловідомих криптовалют може призвести до втрати грошей, як у випадку з OneCoin, фальшивою монетою, якої насправді навіть не існувало, що не заважало інвесторам вкладати в неї реальні гроші. Ще одна проблема – гаманець. Їх варто скачувати лише на офіційних сайтах, адже існує багато підробок. Також шахраї створюють несправжні криптовалютні біржі для збору персональних даних.

 

Кешбек, якого вистачить лише на чебурек

 

Кешбек – спосіб заохочення клієнтів до нових покупок: ти витрачаєш гроші, а тобі повертають невеликий процент від покупки. Цю послугу вже давно пропонують y AliExpress, eBay та Booking. Для отримання бонусів потрібно розраховуватись електронною карткою через інтернет. Гроші, які компанія нарахувала як кешбек, інколи вигідніше витратити на її ж послуги: процедура виводу коштів зазвичай складна. Розрахунки можуть проводити через PayPal або WebMoney, що означає високу комісію для адресат.

 

Легкий заробіток в інтернеті

 

Кешбек можуть банально не зарахувати: не через шахрайство, а через неправильну процедуру оформлення покупки. Іноді зайві позиції в чеку можуть нашкодити успішній операції з кешбеком або навіть знизити відсоток виплати. Такі ситуації не поодинокі на трейд-майданчику AliExpress.

 

Майбутнє, яке ти ніколи не вгадаєш

 

Найчастіше шахраї пропонують розповісти, які з матчів будуть договірними, та обіцяють сказати точний результат гри. Зазвичай букмекерські контори помічають підозрілу активність гравців на ставках до одного конкретного матчу знімають такі події з переліку доступних для гравців на своїх сайтах. Купити інформацію про «договірні матчі» неможливо: саме із цієї причини.

 

Ще один поширений спосіб шахрайства – свіжий прогноз на спорт, якого ти, звісно, не отримаєш. Також можна наткнутися на систему розкручування в букмекерській конторі: замість тебе з твого рахунку грає інша особа, яка є професіоналом, та отримує за це відсотки від виграшу. Але якщо ти програєш усі гроші, ніхто нічого не поверне. У мережі часто пропонують програми для прогнозування ставок, які насправді не дають реального прогнозу. Це все мильна бульбашка, яка допомагає нажитися на твоїй довірливості.

 

Бережи свої гроші!


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ