Через яке майно українці можуть втратити субсидію?

Фото з мережі Інтернет

У Кабінеті міністрів України визначили перелік майна, наявність якого не дозволить українцям оформити субсидію.

 

Так, не нарахують державну допомогу з оплати комунальних послуг, якщо сім'я володіє автомобілем або площа житлового приміщення перевищує середньостатистичну. Такі правила прописані в постанові кабінету міністрів України №329 від 27 квітня 2018 року.

 

"Існують випадки, коли споживачі здають квартири в оренду з оформленою субсидією на оплату комунальних послуг. При цьому власники житла не тільки отримують доходи, але і володіють транспортними засобами та іншими предметами розкоші", - йдеться на сайті проекту teplo.gov.ua.

 

У нових правилах оформлення державної допомоги на оплату ЖКП значиться, що при наявності в сім'ї автомобіля, яким менше 5-ти років з моменту випуску, в нарахуванні субсидії відмовлять. Винятком виступає наявність мопеда та автомобіля, наданого органом соціального захисту населення.

 

 

При цьому в декларації про доходи з'явиться нова графа - "інші доходи", куди необхідно вписувати дохід, отриманий від здачі в оренду житлової нерухомості.

 

Чи не нарахують субсидію, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а площа приватного будинку - більше 200 кв. м. Таке правило не поширюється на дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї. "Існують приміщення, які виходять за рамки середньостатистичних і відносяться до категорії" преміум-класу ". Але на них оформлялися субсидії на підставі того, що прописувалась там самотня пенсіонерка з мінімальною пенсією, яка, як правило, ще й зверталася до комісії з надання субсидії на наднормативну площу ", - значиться в повідомленні на сайті проекту teplo.gov.ua. З 1 травня 2018 року споживачі в таких житлових приміщеннях будуть оплачувати комунальні послуги в повному обсязі.

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ