Влаштуватись на роботу в Польщі стало простіше

Фото з мережі Інтернет

Нові правила вступили в силу 1 липня. Очікується, що новий порядок дозволить польським компаніям прискорити процедуру прийому трудових мігрантів на 2-3 тижні. Адже тепер за вказаними в списку спеціальностями не потрібно буде доводити, що на вакансії не претендують польські громадяни. Це означає також, що на той самий строк має скоротитися і час очікування для самих заробітчан. Втім, як саме буде працювати порядок і наскільки ефективна виявиться норма - поки неясно.

 

«Поляки досі не можуть прийти до тями після тих змін, які вступили в силу в січні 2018 року. Тому поки складно сказати, наскільки дієвою виявиться спрощена процедура працевлаштування», - розповів президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.

 

Однак він визнає, що ініціативи справді корисні. І якщо вони будуть працювати так, як того очікує польський уряд, терміни процедури прийому на роботу іноземних громадян скоротяться.
 

 
У повідомленні, розміщеному на офіційному сайті міністерства, чиновники зізнаються, що рішення має на меті скоротити дефіцит робочої сили в країні, яка останнім часом набула загрозливих масштабів. І навіть колосальна кількість українців, які працюють в Польщі (до кінця року, за прогнозами, їх кількість сягне 3 млн), схоже не рятує ситуацію.
 
 
Список спеціальностей, до яких буде застосовуватися спрощена процедура, містить 32 групи професій (всього 283 спеціальності) і окремо 6 позицій.
 
Інженери (промисловість і виробництво, бетонні та виготовлення скла);
електротехніки;
Лікарі та медсестри;
Комп'ютерники та програмісти;
Будівельники (бетонщики, зварювальники, каменярі, слюсарі, покрівельні, оздоблювальні, дорожні роботи);
Домробітниці та доглядальниці;
зварювальники;Водії автобусів, вантажівок і спецтехніки.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ