Тернопільську студію манікюру оштрафували на 722 тисячі за неоформлених працівників

Фото з мережі Інтернет

Інспектори праці Управління Держпраці у Тернопільській області у березні здійснили інспекційне відвідування фізичної особи-підприємця, яка використовує найману працю у сфері послуг.

 

Під час інспекційного відвідування у приміщенні студії манікюру виявлено особу, яка виконувала трудові функції. Згідно наданих ФОП документів, особа є майстром манікюру та з нею укладено трудовий договір, але повідомлення територіальному органу Державної фіскальної служби про прийняття її на роботу подано лише після інспекційного відвідування. Крім того, підприємець не надала документів, що підтверджують повідомлення територіальному органу ДФС про прийняття на роботу ще 4-ох працівників. Встановлено, що 5 працівників були допущені до роботи  без повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.

 

У підприємця виявлено і інші порушення вимог трудового законодавства. Зокрема,  щодо 4-х працівників не дотримано мінімальні державні гарантії з оплати праці, порушено встановлені строки виплати заробітної плати та не забезпечено достовірний облік виконуваної працівниками роботи.

 

За вказані порушення на фізичну особу-підприємця накладено штраф у розмірі 722, 262  гривень.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ