Влада Борщева намагається знищити «Звістку» та мстить активістам

Фото з мережі Інтернет

Борщівські можновладці, схоже на те, не тільки остаточно втратили зв'язок з реальністю, а й будь-який страх перед Законом. Після серії публікацій, в яких чітко та аргументовано вказувалося на безпринципність та абсурдність прийняття деяких рішень, наплювательське ставлення на думку містян та наше з вами бажання жити в охайному і красивому містечку, у владних кабінетах вирішили піти шляхом репресій, переслідування інакодумців та навіть депутатів. 



Для цього, швидше за все, і був скликаний виконавчий комітет, який замість того, щоб займатись вирішенням господарських питань, взяв на себе цілком не властиві для таких структур функції - заочне звинувачення та засудження інших. З подачі лідера місцевої парторганізації "Батьківщини" Ореста Яреми, який неодноразово обурювався викривальними публікаціями в пресі, на розгляд виконавчого комітету було винесено звернення до правоохоронних органів України та державних органів влади щодо публікацій, які стосуються посадових осіб міської ради.

 



Між іншим, Борщівська міська рада стала першим владним органом в Україні, який вдався до таких методів тиску та залякування. Нам не вдалось знайти жодного аналогічного рішення, що лишень вказує на страх місцевої політичної "еліти" перед правдою і суспільним розголосом. 



Запросивши на засідання виконкому головного полісмена Борщівщини та співробітника УСБУ, керівництво міської ради намагалось створити атмосферу законності прийняття абсурдних рішень. Виступивши з палкою промовою перед присутніми, які ледь не ловили з вуст кожне слово Ореста Яреми, слово взяли інші співучасники судилища. Під загальний "одобрямс" виступили працівниця міської ради Марія Храпчинська та Галина Устінова. Обидві жіночки говорили в унісон з лідером "Батьківщини" і наполягали на тому, що дії депутатів від "Свободи" Христини Яворської, Тетяни Іванюк, активіста Наталії Яворської та редакції "Звістки" потрібно засудити, а винних притягти до відповідальності. 

 



Також лідер партії Юлії Тимошенко в Борщівському районі вимагав не просто засудити дії депутатів міської та районної ради від "Свободи", що більше нагадує середньовічне полювання на відьом та травлю опонентів, а провести усі необхідні оперативно-розшукові, щоб унеможливити формування негативної думки про владу Борщева. 



Цікаво, що жодних фактів стосовно того, у чому ж таки винуваті усі, кого так ненавидять у кабінетах міської ради та окремі члени виконавчого комітету, в залі засідання не було наведено. На абсурдність такого рішення вказують і слова головного СБУшника краю, який повідомив присутнім, що такі справи фактично вирішуються в судових залах, а не на виконавчих комітетах міських чи сільських рад. Біда тільки у тім, що йти до цього самого суду потрібно з якимись вагомими доказами, а не смішними і безглуздими звинуваченнями. Щоб уникнути цієї тяганини, керівництво міської ради, схоже, вирішило піти іншим шляхом - використати для розправи над незгідними борщівських правоохоронців та співробітників спецслужб, щоб їхніми руками покарати тих, хто заважає. 

 


 



В свою чергу редакція "Звістки" чудово розуміє, що члени виконавчого комітету, які за час своєї діяльності видали більше сотні дозволів на кіоски в нашому невеликому містечку своєму оточенню та навіть самим собі, чого не було за жодного мера, можуть дійсно не поділяти погляди редакції та ображаються на правдиві публікації. 



Розуміємо ми й те, що рішення виконавчого комітету, підконтрольного голові громади Івану Кобилянському, є прямим тиском та спробою помсти депутатам Христині Яворській та Тетяні Іванюк, а також громадському активісту Наталії Яворській, які неодноразово вказували на аморальні дії чиновників, а незадовго до цього провели кілька акцій, щоб недопустити забудову і знищення скверу в центрі Борщева. 



Також хочеться додати, що за кілька минулих діб сервер, на якому розміщений портал, піддавався потужним DoS-атакам невідомих, а також намагалися "зламати" сторінку у соцмережі Facebook. Не виключаємо, що це також спроба тиску зі сторони деяких наляканих правдою можновладців. 

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ