Немовля на Тернопільщині померло не через вакцинацію

Фото з мережі Інтернет

Як повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я, експерти Держлікслужби не мали жодних фактів щодо того, що смерть немовляти може бути пов`язана із застосуванням вакцини.

 

Смерть 6-місячної дитини з Тернополя не була спричинена вакцинацією, а тому держслужба з лікарських засобів та контролю за наркотиками не вилучатиме вакцину «Імовакс Поліо» та вакцини для профілактики дифтерії, правця та кашлюку. Прийняте рішення про тимчасову заборону цих вакцин в Україні буде скасовано.
 

Як повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я, експерти Держлікслужби не мали жодних фактів щодо того, що смерть немовляти може бути пов`язана із застосуванням вакцини. Та зауважують, вакцинація – єдиний спосіб убезпечити дитину від інфекційних хвороб, що призводять до тяжких наслідків або смерті. Усі вакцини в Україні – безпечні, прекваліфіковані Всесвітньою організацією здоров`я та мають багаторічний позитивний досвід застосування.

 

Нагадаємо, 23 квітня маленькій тернополянці зробили щеплення, а вже ввечері її не стало. Смерть наступила внаслідок удушення. Серед можливих причин розглядали анафілактичний шок, який міг бути спричинений реакцією на щеплення проти дифтерії та правця. Якщо це припущення було б доведено, вакцина була б забороненою.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ