Яка буде вартість землі після скасування мораторію

Фото з мережі Інтернет

Світовий банк назвав вартість. Ціни на сільськогосподарську землю в Україні зростуть утричі після того, як знімуть мораторій на її продаж.

 

Як пише «Слово і Діло», про це розповіла глава представництва Світового банку в Білорусі, Молдові та Україні Сату Кахконен в інтерв’ю Bloomberg, передає ЕП.

 

Так, у Світовому банку вважають, що ціни на продаж землі зростуть до $3-3,5 тис. за га в порівнянні з сьогоднішньої ціни в $1-1,5 тис., за матеріалами сайту https://www.slovoidilo.ua/

 

«Бізнес готовий платити більше за визначеність і можливість уникнути інвестиційних ризиків. Технічна робота зі зняття мораторію в Україні фактично завершена», – зазначила Кахконен. Вона наголосила, що це призведе до збільшення фінансової допомоги Україні.

 

Згідно з Bloomberg, українські землевласники отримують найнижчу ціну за оренду землі в Європі при тому, що якість українських ґрунтів – одна з найвищих у світі.

 

Нагадаємо, що заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення, так званий «мораторій», був введений ще в 2001 році. З 2002 року він почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ