Тернополян штрафуватимуть за смаження шашлика

Фото з мережі Інтернет

У Тернополі є лише одне місце, у якому дозволено розводити багаття для барбекю. В управлінні ЖКГ, кажуть, що на території міста ні з мангалом, ні без мангалу смажити шашлики заборонено.

 

– В парках, скверах, дворах, на покрівлях будинків, горищах, балконах смажити шашлики не можна, – кажуть в управлінні. – Коли люди бачать таке, то повинні звертатись в муніципальну чи патрульну поліцію.

 

Смажити шашлики можна у парку “Здоров’я”, що на “Дружбі”. Люблять тернополяни смажити шашлики і в лісопосадці неподалік ТРЦ “Подоляни”. Прямої заборони робити це там – нема. Хоча, загалом закон забороняє у подібних місцях розпалювати вогнище, бо може бути пожежа. А людей, які б стежили за безпекою, там нема. Це не контрольовані зони.

 

Штраф від 850 грн

 

У муніципальній поліції кажуть, що розводити вогнища на території міста заборонено – у скверах, лісопосадках і т.д. Але у парку “Здоров’я” – можна.

 

– У місті є спеціально відведена зона відпочинку та приготування барбекю на масиві “Дружба” у парку “Здоров’я”, – кажуть муніципали. – Рекомендуємо розводити вогнище у дозволених місцях та дотримуватися правил пожежної безпеки, не використовувати відкритий вогонь та обов’язково прибирати сміття.

 

В управлінні патрульної поліції Тернопільської області наголошують, що за розпалювання вогню, або самовільне випалювання рослин на заборонених територіях карається законом. Правопорушники можуть заплатити штраф від 850 до 1190 грн. Якщо розводите вогонь у місцях природно-аповідного фонду будьте готові до штрафу у розмірі від 1190 до 1700 грн.

 

Як розводити багаття правильно

 

Рятувальники просять дотримуватися вимог пожежної безпеки, зокрема, при розведенні багаття необхідно розчистити місце, а після відпочинку – обов’язково загасити його та засипати землею, чи залити водою.

 

Розводити багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу – заборонено. Розведене вогнище не можна залишати без нагляду. Місце відпочинку після себе потрібно прибрати. Адже залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи.

 

Якщо у лісі виникла пожежа, відразу необхідно зателефонувати в пожежно-рятувальну службу, за номером “101”. Також, слід пам’ятати, що у спекотну погоду в лісі категорично забороняється розводити багаття та засмічувати територію, це стосується і недопалків, які також можуть спровокувати пожежу.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ