В двох тернопільських магазинах фахівці виявили неякісні товари

Фото з мережі Інтернет

25 перевірок характеристик продукції провели у І кварталі цього року спеціалісти  ринкового нагляду ГУ Держпродспоживслужби у Тернопільській області. Порушення виявили у 18 суб’єктів господарювання.

 

На суб’єктів господарювання складено 16 протоколів про виявлені порушення законодавства з ринкового нагляду, винесено 14 постанов про накладення штрафних санкцій на суму 42,5 тис. грн, які сплачені в державний бюджет в повному обсязі.

 

Так, наприклад, під час перевірки магазину «Малятко-немовлятко», що у Тернополі, встановили реалізацію продукції, а саме ляльки Anlily ТМ «BIRTHDAY HAPPY» арт. LH 201557, виробник Китай, із порушенням вимог Технічного регламенту безпечності іграшок. На зовнішній поверхні пакування чи етикетці іграшки відсутній знак відповідності технічним регламентам.

 

Фізична особа-підприємець магазину протягом узгодженого строку не надала документи про походження продукції, тому відповідно до Закону «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» вважається особою, що ввела цю продукцію в обіг.

 

На порушника-підприємця склали протокол про виявлене порушення і винесли постанову згідно із Законом «Про державний ринковий нагляд  і контроль нехарчової продукції».

 

 

Окрім того, в лютому 2018 року провели планову виїзну перевірку характеристик продукції в магазині «МЕГА ЛЮКС» у Тернополі. У продажі виявили кавомолку-блендер ТМ AURORA арт. AU 140, виробник – Китай, із порушенням Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, а саме – на електрообладнання, його табличку з технічними даними, пакування, на супровідні документи не нанесено знак відповідності технічним регламентам.

 

На фізичну особу-підприємця склали протокол про виявлене порушення і винесли постанову згідно із Законом «Про державний ринковий нагляд  і контроль нехарчової продукції».


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ