В Національному банку показали нові ураїнські гроші (Відео)

Фото з мережі Інтернет

Національний банк з 27 квітня введе в обіг нові монети номіналом одна і дві гривні. Вони прийдуть на зміну відповідним банкнотам. У дизайні монет використовувалися ті ж елементи, що і на купюрах.

 

На реверсі одногривневої монети зображено портрет князя Володимира Великого, на двогривневій - князь Ярослав Мудрий. Як повідомляють в Нацбанку, нові монети будуть відрізнятися сріблястим кольором і зменшеним розміром. З такими властивостями новинки можна буде легко впізнати серед монет інших номіналів. Щоб захистити монети від підробок, передбачені дрібні елементи зображення, які складно відтворити в кустарних умовах.

 

За словами генерального директора Банкнотно-монетного двору Національного банку України Володимира Баглая, нові монети виготовляються зі сталі з гальванічним покриттям. «Це дає можливість знизити собівартість монет, тому сьогодні собівартість виготовлення нових оборотних монет нижче їх номіналаˮ, - додав він.
 

Монетний двір планує викарбувати в поточному році близько 140 млн монет номіналом одна гривня і 145 млн одиниць двогривневих монет.

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ