Чим володіють російські олігархи в Україні

Фото з мережі Інтернет

Російських олігарх Олег Дерипаска в Україні володіє Миколаївським глиноземним заводом, який є частиною групи "РУСАЛ". Велика алюмінієва компанія залишається під українськими санкціями, тому восени 2017 року "РУСАЛ" заявив про продаж заводу одному з найбільших в світі постачальників сировинних товарів Glencore, який також тісно пов'язаний з росіянами. Про це повідомляє Deutsche Welle.

 

При цьому дані Державного реєстру Міністерства юстиції України свідчать, що Дерипаска залишається головним бенефіціаром Миколаївського глиноземного заводу.

 

Слідом за США Україна може ввести санкції і проти Віктора Вексельберга. Його група "Газтех" володіє "Дніпрогазом", "Донецькміськгазом", "Криворіжгазом" і "Харківгазом".

 

 

Під прицілом також залишається Ігор Ротенберг, якому належить ТРЦ Ocean Plaza в Києві.

 

Російських олігарх Михайло Фрідман володіє в Україні "Альфа-банком", "Київстаром" і низкою інших більш дрібних компаній.

 

Сенатор Ради Федерації Росії Олександр Бабаков через підставних осіб є мажоритарним акціонером 11 українських обленерго. Також його офшорні компанії володіють готелями "Прем'єр-палас", "Либідь" та іншими.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ