Скільки на Тернопільщині безробітних жінок?

Фото з мережі Інтернет

Протягом січня-лютого 2018 року на обліку в місцевих центрах зайнятості Тернопільської області перебувало 6173 жінки (48,7% від загальної кількості безробітних). За сприяння служби зайнятості області працевлаштовано 3108 осіб, з них 50% жінок.

 

З компенсацією роботодавцям витрат єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 70 безробітних, 64,3% з яких - жінки.

 

 

Із 257 безробітних, які проходили професійне навчання, - 170 жінок, 115 - взяли участь у громадських роботах (288 осіб загалом по області).

 

Аби допомогти жінкам знайти своє місце на ринку праці, надати відповідну психологічну допомогу, підтримати у складний час пошуку роботи, фахівці місцевих центрів зайнятості надають індивідуальні консультації, організовують семінари, ярмарки вакансій тощо. Цьогоріч більше 5,8 тис. жінок отримали профорієнтаційні послуги.

 

У Бережанському, Борщівському, Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Зборівському, Козівському райцентрах зайнятості, Лановецькій та Підволочиській районних філіях ОЦЗ та Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості діють клуби для жінок, де вони вчаться будувати індивідуальну стратегію професійної самореалізації, освоюють прийоми самопрезентації, обговорюють чинники, що впливають на кар’єрний ріст; спілкуються з цікавими людьми щодо того, як досягти професійного успіху.

 

В усіх центрах зайнятості Тернопільщини функціонують гендерні інформаційні кутки, наповнені відповідною літературою, буклетами, брошурами.

 

Загалом на 1 березня 2018 року на обліку в службі зайнятості Тернопілля перебувало 10314 безробітних. Серед них частка жінок склала 48,2% (4973 осіб), з них 4175 – отримують допомогу по безробіттю.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ