В Тернополі депутати задумали створити банк дошкільнят і школярів

Фото з мережі Інтернет

Аби надалі полегшити навчальним закладам прийом дітей, у Тернополі створять електронний банк даних усієї малечі дошкільного і шкільного віку.

 

Із таким протокольним дорученням погодилися 23 депутати міської ради на сесії 16 березня. 

 

З ініціативою про створення такого особливого банку даних виступив депутат і одночасно – директор школи №5 Петро Поврозник. Для нього ця тема – близька, а із вересня, згідно із Концепцією нової української школи, доведеться працювати по-новому.

 

– Прошу дати протокольне доручення сесії відділу реєстрації проживання особи управління державної реєстрації, а також управлінню освіти і науки разом створити електронний банк даних дітей дошкільного і шкільного віку. Окремо по кожній вулиці і за роками народження, – каже Петро Поврозник. – Це полегшить управлінню освіти планування перспективної мережі класів у розрізі кожного навчального закладу і можливої потреби у відкритті навчальних закладів у тих чи інших мікрорайонах міста.

 

 

Дані такого банку, на його думку, полегшать навчальним закладам організацію прийому дітей до тієї чи іншої школи. Нагадаємо, починаючи із цього року, учнів до початкових класів повинні набирати насамперед у ті школи, які розташовані найближче до місця проживання дитини.

 

Окрім того, депутат запропонував перевірити атракціони у парках міста. Мовляв, вони – і естетичний вигляд мають жахливий, і не вчать дітей нічого доброго. Навпаки, роблять їх «тупішими».

 

 

Втім, ця пропозиція не знайшла відгуку ані в міського голови, ані в значної частини депутатів. Тому результат голосування був – лише 10 «за».


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ