Що буде з тернополянами, які не встигли обрати собі лікаря

Фото з мережі Інтернет

Визначитися з тим, у якого сімейного лікаря або терапевта обслуговуватися, українці офіційно зможуть вже з 1 квітня. Довго думати не радимо: докторів в амбулаторіях не вистачає, а тому всіх, хто зволікав, розподілять між їх менш популярними колегами.

 

Нагадаємо, медреформа, що стартувала в Україні, йде за трьома напрямками. Перше – це реформування первинного рівня медичної допомоги (амбулаторії та центри первинної медико-санітарної допомоги).

 

Одна з головних задач міськздороввідділу сьогодні – укомплектувати амбулаторії комп’ютерами, які повинні бути у кожного лікаря.

 

 

Але в МОЗ нас заспокоюють: навіть якщо до кінця року не всі будуть приписані до лікарів, медична субвенція на тих пацієнтів, які не визначаться з вибором лікаря, поки буде надходити.

 

Відзначимо, що центри первинної медико-санітарної допомоги також чекає паперова тяганина. Щоб вони могли працювати з Національною службою здоров’я і отримувати від неї фінансування, з комунальних установ ЦПМСП повинні стати комунальними некомерційними підприємствами. Цей процес запускається з березня. Також розглядається варіант розширення мереж амбулаторій, щоб вони стали ближче до пацієнтів і їм було максимально зручно ходити до лікаря.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ