Дівчат з Тернопільщини вербували у польські борделі?

Фото з мережі Інтернет

Вербувальника з потенційними жертвами затримали на прикордонному пості українсько-польського кордону «Шегині».

На Тернопільщині поліція завершила розслідування у справі сутенера, який відправляв жінок на роботу повіями в Польщу.Чоловік обіцяв $1,5-3 тисячі доларів охочим працювати у борделі.

 

 

Як повідомили IA ZIK у відділі комунікації обласного управління поліції, у червні минулого року правоохоронці затримали роботодавця разом із двома заробітчанками та водієм у пункті державного пропуску «Шегині».

 

Під час слідства з’ясувалося, що жінки мали працювати у нічному клубі міста Згожелець. За кожну завербовану клієнтку чоловіку обіцяли $500.
«39-річний чоловік вербував жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Мешкає сутенер на Тернопільщині – у Теребовлянському районі. А коли перебував у Польщі на заробітках, познайомився з власниками борделю при розважальному закладі», – розповіли у поліції.

 

Для польського борделю підозрюваний шукав молодих жінок віком від 20 до 30 років модельної зовнішності. Спершу він пропонував місця прибиральниць у готелях і близько 500 євро зарплати. Коли дівчата погоджувалися, чоловік розповідав про альтернативу із доходом, який в 3-4 рази перевищував попередню суму.

 

Викрила сутенера одна з потенційних клієнток. Вона зрозуміла, про яку роботу йде мова, і звернулася до поліції.
«Жінок, які встигли перетнути кордон раніше, роботодавці оформляли офіціантами, покоївками та прибиральницями, хоча насправді вони надавали сексуальні послуги чоловікам за гроші», – додали у поліції.

 

Вербувальнику інкримінують ч. 2 ст. 149 КК України (вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб).

 

У поліції повідомили, що підозрюваний у торгівлі людьми у скоєному зізнався. Долю жителя Теребовлянщини вирішуватиме суд.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ