Очільник Тернопільщини обговорив перспективи підписання угоди про співпрацю з губернатором турецького міста Чанаккале

Фото з мережі Інтернет

Як Тернопільщина, так і провінція Чанаккале мають значний потенціал для співпраці в економічній і культурній сферах. У вас досить розвинута харчова промисловість, а економіка базується на сільському господарстві. Наша область також аграрна, що в свою чергу створює передумови для започаткування співпраці та підписання угоди про майбутнє співробітництво. На цьому закцентував голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час робочого візиту до турецького міста Чанаккале, де він зустрівся з губернатором провінції паном Орханом Тавлі.

 

Поїздка до Туреччини відбулася на запрошення президента Торгово-промислової палати Чанаккале Турецької Республіки Т. Селчук Семізоглу та за сприяння Посольства України в Турецькій Республіці. Область під час візиту представили очільник краю Степан Барна та його заступник Олег Валов.

 

Як підкреслив голова ОДА, робоча поїздка до провінції Чанаккале цікава тим, що є можливість запозичити досвід щодо створення та функціонування промислових зон та розвитку сільського господарства, а також презентувати область в Торгово-промисловій палаті та Адміністрації провінції Чанаккале.

 

Зі свого боку, за словами Степана Барни, ми також мали, що запропонувати нашим партнерам.

 

«Ми готові запропонувати широкі можливості для реалізації спільних проектів та розвитку взаємовигідної співпраці у різних сферах, це і сільське господарство, енергоефективність, будівництво тваринницьких комплексів. Підготували також для цього кілька пропозицій, а саме: будівництво фотовольтаїчних станцій. Загальна площа ділянок складає 1 860 гектарів. Зокрема, у Бережанському районі – 884,6 гектарів, Лановецькому – 279 гектарів, Чортківському – 126,6 гектарів та Теребовлянському районах – 113,4 гектарів. Крім того, маємо пропозиції щодо будівництва сонячних електричних станцій загальною потужністю 30,5 МВт на території Підгаєцького та Шумського районів. Обговорюємо й будівництво тваринницьких комплексів у Бережанському, Гусятинському, Збаразькому, Кременецькому, Борщівському, Монастириському, Заліщицькому, Підгаєцькому, Теребовлянському та Тернопільському районах області. Це ще раз є свідченням того, що ми готові та відкриті до співпраці і робимо все для того, щоб бізнес в нашій області почувався максимально комфортно», – зазначив Степан Барна.

 

Водночас, він поінформував, що Тернопільська область володіє значним природно-ресурсним потенціалом, який можна раціонально використовувати під час здійснення інвестицій та провадження бізнесу. І повідомив, що в області діють понад 230 підприємств з іноземним капіталом, зовнішня торгівля області здійснюється з 91 країною світу. Також на Тернопільщині працює 1 підприємство з турецьким капіталом, що здійснює діяльність у сфері організації будівництва. Крім того, Тернопільщина має значний потенціал з Турецькою Республікою у зовнішній торгівлі.

 

«Маємо над чим працювати і куди рухатися далі, а головне примножувати здобутки наших регіонів та покращувати добробут наших громадян. Тому, сподіваюся, що найближчим часом у напрямі спільних інвестиційних проектів ми дійдемо згоди та досягнемо конкретних напрацювань», – підкреслив Степан Барна.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ