Українцям зробили важливе повідомлення про субсидії: що потрібно знати

Фото з мережі Інтернет

І хоча субсидія від держави на оплату житлово-комунальних послуг призначається без будь-яких обмежень щодо наявності майна та депозитів, але коли родина, яка отримує допомогу, придбала щось на суму більше 50 тисяч гривень, то вона протягом місяця має повідомити про це місцеве управління соцзахисту.

 

Через це субидію нараховувати не припинять, але це стане одним з факторів визначення на призначення допомоги наступного разу.

 

Органи соціального захисту населення необхідно сповіщати у обов’язковому порядку про тих, хто прописався або ж виписався з житла, про працевлаштування членів сім’ї або ж втрати роботи й тоді розмір допомоги може бути як збільшений, так і навпаки, зменшений. Адже розмір субсидії якраз залежить від загального доходу родини.

 

Якщо людина використала ресурсів менше встановлених соціальних нормативів, то у подальшому зекономлені кошти мають бути зараховані в рахунок майбутніх платежів.

 

Для призначення субсидії, сукупний дохід обчислюється з доходів, крім одноразової допомоги при народженні та усиновленні дитини, винагороди “Матерям-героїням”, соцдопомоги на дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, адресної допомоги “біженцям”.

 

До сукупного доходу не враховуються й сплачені аліменти, оплата праці членів виборчкомів,
допомога від громадських та благодійних організацій тощо.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ