ЄС оцінює можливість надання Україні нового траншу - Мінгареллі

Фото з мережі Інтернет

Європейський Союз проводить оцінку можливості надання Україні нової макрофінансової допомоги.

 

Про це сказав очільник представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі

 

«У листопаді під час Саміту Східного партнерства Президент Порошенко особисто звернувся до Президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера із запитанням, чи можливе надання Євросоюзом нової макрофінансової допомоги Україні. І пан Юнкер сказав своїм службам, щоб вони провели оцінку обсягу допомоги, якої потребує Україна з тим, щоб оцінити можливість надання такої нової макрофінансової допомоги», - зазначив він.

За його словами, Єврокомісія «зараз не може» виділити транш макрофінансової допомоги ЄС у 600 мільйонів євро через невиконання Україною 4 із 21 умови надання такої допомоги.

 

Як повідомлялося, наступного тижня керівник Групи підтримки України в Європейській комісії Петер Вагнер прибуде до Києва для обговорення напрямів подальшої співпраці з Україною.

 

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе 3 січня заявила, що Україна не отримувала від Європейського Союзу переліку вимог для надання нашій державі нової макрофінансової допомоги на 2018-2019 роки і ще не розпочинала офіційних перемовин щодо цього.

 

Президент Петро Порошенко заявив 24 листопада 2017 року після перемовин із представниками Єврокомісії, що з 2018 року має почати діяти нова програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої становитиме приблизно 1,8 млрд євро.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ