За медичне обслуговування тернополяни платитимуть ще не скоро

Фото з мережі Інтернет

Уряд затвердив Методику розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування Метод передбачає проведення розрахунків, на сонові розподілу усіх витрат медзакладу.

 

Платне медичне обслуговування є однією із пунктів медреформи, яку зараз проводять в Україні. Наразі Уряд займається першим етапом реформи – первинною медициною та сімейними лікарями.

 

Ще невідомо, коли справа дійде до проблеми платної медицини, адже це другий етап реформи, розповідає головний лікар Тернопільської університетської лікарні Василь Бліхар: «Зараз є пілотні проекти. Є постанова, по якій наразі референтні установи починають працювати. Тому до ціни послуги ще далеко. Будуть пакети, вони ще не визначені. Пакети будуть приймати при прийнятті бюджету: що безкоштовно, що частково компенсовано державою, що за гроші пацієнта. Але це буде можливим, коли  сума бюджету на охорону здоров’я буде реально не меншою, ніж 6-8% від ВВП, бо наразі це 4,7%».

 

За постановою Уряду, складовими медичної послуги є виписаний пацієнт, ліжко-день у стаціонарному відділенні лікарні й амбулаторне відвідування. У вартість також входитиме заробітна плата медичного персоналу, витрати на лікарські засоби, комунальні послуги, амортизація обладнання тощо.

 

Методика є обов'язковою для застосування установами охорони здоров'я для обліку та аналізу фактичних витрат. Затвердження даної методики закладе базові принципи універсальної національної системи розрахунку вартості медичних 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ