Що вирішить тернопільський суд: пам’ятник Симону Петлюрі, чи чергове торговисько на бульварі?

Фото з мережі Інтернет

Епопея з встановленням пам’ятника Симону Петлюрі на однойменному бульварі отримала несподіване продовження. Здавалось би, що всі сторони непорозуміння мали б бути цілком задоволені запропонованим виходом з ситуації — мешканці прилеглих будинків отримають завершений реконструйований бульвар і пам’ятник Симону Петлюрі, під який вже освятили символічне підніжжя. Крім того, біля самого пам’ятника буде облаштовано відпочинкову зону з доріжками, газонами та фонтаном. Причому, всі витрати на спорудження та благоустрій території взяли на себе підприємці Тернополя. Тобто, жодної копійки з міського бюджету не буде витрачено.

 

Але, виявляється, не все так просто… В логічну схему знов втручаються ділки всіх рівнів, які сплять і бачать замість пам’ятника і відпочинкової зони звичне для Тернополя торговисько, площею близько 1000 метрів квадратних з традиційними торговими будами.

 

Коротко нагадаємо суть справи. Протягом 2016 року спритні ділки, за підтримки тоді ще юристконсульта відділу земельних ресурсів Назара Становича, пробували віддати 1000 метрів квадратних міської землі під зруйнований фундамент на зупинці біля «старого Сільпо». Передача планувалась без аукціону, а значить і без поповнення міського бюджету. Такий ентузіазм пояснити досить легко, адже засновник ТОВ «Руна-Інкам» (яке і хотіло забрати в тернополян землю) є родичем тодішнього юристконсульта відділу земельних ресурсів міської ради Назара Становича.

 

 

Після розголосу цієї оборудки в ЗМІ, підготовлений проект рішення так і не винесли на розгляд сесії міської ради. Крім того, зараз відкрито кримінальне провадження, вилучають всі документи, пов’язані з правами власності на фундамент, а юриста Назара Становича звільнили. Правда за досить лояльною схемою «за згодою сторін»…

 

null

 

Також скасували дозвіл  на розроблення проекту землеустрою та вироблення технічної документації на ділянку довкола фундаменту.

 

Але вперте бажання захопити землю так і не покинуло «підприємців» з ТОВ «Руна-Інкам» та їхніх опальних покровителів.

 

В той час, коли вже питання встановлення пам’ятника Симону Петлюрі та реконструкція бульвару з відпочинковою зоною мало б перейти в практичну площину, ТОВ «Руна-Інкам» звертається до суду з позовом, щоб заборонити проїзд та роботи на ділянці, де має бути споруджено пам’ятник та облаштована територія замість омріяного торговиська.

 

Пояснити це з точки зору здорового глузду практично не можливо, адже ніякого відношення до цієї ділянки ТОВ «Руна-Інкам» не має. Звичайно, крім бажання отримати її безкоштовно у власність, адже на це вже затрачено багато «зусиль»… Крім того, документи з придбання фундаменту і спроб захопити ділянку зараз фігурують в кримінальному провадженні.

 

Ухвалою суду від 7 листопада 2017 року ТОВ «Руна-Інкам» відмовили у позові, але ділки не здаються, і оскаржуватимуть рішення Тернопільського міськрайонного суду в апеляційному суді.

 

На сьогоднішній день ще не відомо, як саме завершиться судова тяганина, і що саме отримають тернополяни — завершений бульвар Симона Петлюри з пам’ятником і відпочинковою зоною, чи черговий торговий ряд кіосків…


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ