Інтернет пройдисвіти ошукують краян кожен день

Фото з мережі Інтернет

За минулу добу інтернет-аферисти збагатилися на майже 14 тисяч гривень. У пастки пройдисвітів потрапили дві тернополянки та мешканка села Острів. Жителька району хотіла придбати за вигідною ціною дрова для опалення. Однак відправки товару вона так і не дочекалася, а 6 тисяч гривень успішно перераховано на картку зловмисника.

 

Інша жертва шахрайства оплатила 3600 гривень за покупку дитячого квадроцикла, однак  дитина так і не отримала  свій подарунок, бо ж після зарахування коштів оголошення зникло з сайту, як і його автор. Три з половиною тисячі втратила ще одна мешканка Тернополя. Вона купувала онлайн меблевий гарнітур, поспішила перевести готівку, а товар (якщо такий і справді існував), залишився у продавця. Той звісно перестав відповідати на дзвінки.

 

Вкотре попереджаємо: не довіряйте невідомим! Онлайн-торги дуже зручні, однак ненадійні, бо можна легко натрапити на недобросовісного продавця чи покупця. Перестрахуйте свої гроші – оплачуйте товар після доставки, а якщо продавець відмовляється від післяоплати  - це має насторожити, в першу чергу! Варто відмовитися від такої покупки. Якщо передаєте товар з рук в руки, ретельно перевірте в банкоматі, чи прийшли гроші, не вірте смс-повідомленням!


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ