З ким Тернопільщина торгує?

Фото з мережі Інтернет

Зовнішня торгівля послугами області у січні–вересні 2017 року

 

Обсяги експорту та імпорту послуг області у січні–вересні 2017р. становили відповідно 41,4 млн.дол. США та 5,9 млн.дол. Порівняно з січнем–вереснем 2016р. експорт зменшився на 39,3%, імпорт збільшився на 40,6%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі послугами становило 35,5 млн.дол.

 

Зовнішньоторговельні операції послугами область здійснювала з партнерами із 89 країн світу.

 

Експортні послуги надавали 45 підприємств області, імпортними користувалося 48. Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті послуг була Польща (63,8% обласного експорту та 38,3% обласного імпорту).

 

Вагомі обсяги експорту послуг здійснювались до Швеції, Нігерії, Гани, США, Швейцарії, Німеччини, Азербайджану, Естонії та Єгипту, імпорту послуг – з Німеччини, Данії, Бельґії, Кіпру, Швеції, Великої Британії, Австрії та Італії.

 

До країн Європейського Союзу експорт послуг становив 83,3% від загального обсягу експорту, імпорт послуг з цих країн – 93,8% від загального обсягу імпорту.

 

Основу структури експорту-імпорту послуг складали послуги з переробки матеріальних ресурсів, транспортні, ділові та послуги, пов’язані з подорожами, повідомляє головне управління статистики у Тернопільській області.

 

 

Обсяги експорту та імпорту товарів області у січні–вересні 2017р. становили відповідно 262,8 млн.дол. США та 267,6 млн.дол. Порівняно з січнем–вереснем 2016р. експорт збільшився на 25,3%, імпорт – на 33,4%. Негативне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 4,8 млн.дол.

 

Суб’єкти господарювання області здійснювали операції в зовнішній торгівлі товарами з партнерами із 102 країн світу.

 

Основним торговим партнером як в експорті, так і в імпорті була Польща (52,3% обласного експорту та 45,7% обласного імпорту).

 

Вагомі обсяги експортних поставок здійснювались до Білорусі, Нідерландів, Німеччини, Єгипту, Казахстану, Індії, Швейцарії та Саудівської Аравії, імпортних надходжень – з Німеччини, Литви, Китаю, Італії, Угорщини, Франції, Швейцарії.

 

Обсяг експорту товарів до країн Європейського Союзу становив 69,3% від загальнообласного обсягу експорту, імпорту – 82,7% від загальнообласного обсягу імпорту.

 

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, засоби наземного транспорту, крім залізничного, живi тварини; продукти тваринного походження, мінеральні продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, рiзнi промислові товари, жири та олії тваринного або рослинного походження, недорогоцінні метали та вироби з них, повідомляє головне управління статистики у Тернопільській області


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ