Ціни на гранати на тернопільському ринку залежать від їхнього розміру (фото)

Фото з мережі Інтернет

Гранати поштучно та на вагу продають на тернопільському ринку. Цей кисло-солодкий фрукт можна знайти і в деяких магазинах та супермаркетах, щоправда багато із них не має на фрутових вітринах цього плоду. Ціни на гранат коливаються від 25 до 55 гривень.

– Щоб знати, чи спілий гранат, потрібно перевірити його на дотик, – розповідає продавець центрального ринку Петро. – Спілий гранат тріщить. Ось цей, до прикладу, невеликого розміру, беріть за 25 гривень.

 

Багато продавців продає гранат поштучно: маленькі за 25 грн, більші за 30 грн і великі за 35 грн. Ті, хто продають фрукт на вагу, хочуть 55 грн за 1кг. Ціни тримаються на рівні  2016 року.

 

У магазинах гранат продають на вагу дещо дешевше. Щоправда не в кожному можна знайти цей фрукт. У супермаркеті «Сільпо», що біля ринку, гранатів серед інших фруктів немає. У центральному магазині «Продукти» фрукт продають за 43 грн/кг.

 

Перевагою такої покупки буде комплекс вітамінів, які містить гранат. Його рекомендують їсти з кісточками, бо саме вони мають дієтичні вуглеводи, які являють собою клітковину.  Тож гранатові зерна виводять токсини, шлаки та інші шкідливі продукти життєдіяльності.

 

Також вони багаті на вітамін E, поліненасичені кислоти і рослинні жири, завдяки чому покращується гормональний баланс в організмі. Якщо вживати в їжу гранат з кісточками, вдасться знизити артеріальний тиск і позбутися від головного болю.

 

У той же час їсти кісточки слід обережно. Їх потрібно добре розжовувати, в іншому разі вони не будуть корисними, та ще й можуть затриматись у апендиксі і спричинити його запалення. Жувати зерна слід обережно, щоб не пошкодити зубну емаль.

 

Не рекомендують кісточки вагітним, адже під час цього періоду у жінок знижується артеріальний тиск. Гранатові кісточки тиск знижують ще більше. Тож ідеальним його вживання буде для гіпертоніків.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ