Яку систему оподаткування повинен обрати перевізник пасажирів?

Фото з мережі Інтернет

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що фізособа-підприємець, яка здійснює перевезення пасажирів, відповідно до договору, згідно з яким замовником є автотранспортне підприємство (автостанція) – неплатник єдиного податку, повинна обрати III групу платників єдиного податку або бути на загальній системі оподаткування.

 

Адже послуги в даному випадку безпосередньо надаються суб’єкту господарювання – не «спрощенцю». Тобто, підприємцем не дотримуються вимоги п. 291.4 ПКУ (друга група – фізособи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства).

 

У разі, якщо підприємець укладає угоду з автотранспортним підприємством (автостанцією), яка є платником єдиного податку і виступає замовником послуг із продажу квитків, на підставі договору та акта виконаних робіт, то у цьому випадку підприємець має право обрати другу групу спрощеної системи оподаткування.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ