Гривня до нового року може здивувати

Фото з мережі Інтернет

Фінансові аналітики спрогнозували свій курс долара, попри підвищення Національним банком України (НБУ) облікової ставки. Зокрема, експерти впевнені, що на кінець 2017 року один долар коштуватиме 27-28 грн.

 

За оцінками фахівця відділу продажів боргових цінних паперів Сергія Фурси, до кінця 2017 року курс долара становитиме 27 грн/$1.

 

Старший аналітик Андрій Шевчишин передбачає, що до кінця року за $1 в українських обмінниках даватимуть 27,5-28,5 грн. Для більш високого курсу долара передумов поки немає, вважає експерт.

 

 

Не міняє прогнозний коридор курсу української валюти й член виконкому Українського товариства фінансових аналітиків Віталій Шапран. За його оцінками, на кінець року курс долара становитиме 25-29 грн/$1.

 

При цьому фінансовий експерт Олексій Кущ бачить два можливих сценарії формування курсу долара. Відповідно до першого, уряду і Національному банку вдасться взяти ситуацію під контроль. У цьому випадку гривня буде перебувати в курсовому коридорі 27 - 28 грн/$1.

 

"Якщо ж взяти ситуацію під контроль не вдасться або якщо з’являться додаткові негативні фактори, тоді можна очікувати звалювання в коридор 28-30 грн/$ 1", - зазначив експерт.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ