Українці мають відстоювати свої права, – Юлія Тимошенко

Фото з мережі Інтернет

Народ не повинен мовчати, коли порушуються його права. Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій та комітетів.

 

«Те, що робить влада, люди називають не реформами, а катастрофами: пенсійна катастрофа, судова катастрофа, катастрофа охорони здоров’я… Люди усвідомлюють, що, прикриваючись псевдореформами, влада позбавляє їх останніх копійок», – сказала вона.

 

Водночас Тимошенко зауважила, що «Батьківщина» внесла пакет альтернативних законопроектів, які покращають життя людей у всіх сферах.  Це, зокрема, зміни до проекту держбюджету на 2018 рік, які дадуть можливість підвищити рівень життя, а також законопроекти про реформування пенсійної системи та медичної галузі.

 

Фракція, за словами її лідера, внесла й законопроекти про деофшоризацію, які дають можливість припинити відмивання грошей.

 

«Усе це можна зробити, але для цього потрібна політична воля та бажання. Наша команда має і волю, і бажання. І  ми сьогодні солідаризуємося з людьми, які стоять на вулиці», – наголосила Юлія Тимошенко.

 

Лідер «Батьківщини» закликала людей не мовчати, як це роблять громадяни в розвинутих європейських країнах, коли грубо порушуються їхні права.

 

«Подивіться на Францію: мільйони людей вийшли на акцію проти нового трудового законодавства. Подивіться на Німеччину: страйки профспілок є невідворотними, як тільки порушуються права людей. Ми не можемо мовчати! Ми мусимо діяти мирно, конституційно, розумно, але відстоювати права людей, оскільки питання стоїть вже про життя кожного українця», – закликала Голова партії.

 

Тимошенко також нагадала, що «Батьківщина» підтримала вимоги лідерів громадської думки та демократичних політичних сил, які сьогодні проводять мітинг під стінами парламенту.

 

 

Вона запевнила, що всі питання в парламенті «сьогодні можна вирішити мирно, спокійно і збалансовано, поставивши на голосування закон про зняття недоторканості, про Антикорупційний суд і про нове виборче законодавство, адже всі ці закони є смертельно небезпечними для влади».

 

«Інший стратегічний шлях розвитку України існує, але щоб на нього стати, нам потрібно позбавитися від кланів, від корупції, яка керує державою», – заявила лідер «Батьківщини».

 

Як вже повідомлялося, Юлія Тимошенко закликала провладні фракції задовольнити вимоги громадськості, яка зібралася під парламентом, а також негайно включити до порядку денного та ухвалити законопроекти щодо створення Антикорупційного суду, зняття недоторканності та ухвалення чесного закону про вибори народних депутатів.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ