Жителів Тернополя лякають штрафами за спалювання листя

Фото з мережі Інтернет

Мешканці та гості міста почали активніше спалювати різне листя та рослинні залишки з настанням осені.

 

Управління муніципальної поліції повідомляє, що самовільне випалювання рослинності або її залишків – це адміністративне правопорушення. За вказане правопорушення передбачено штраф від 170 до 340 грн., а для посадових осіб – від 850 до 1190 грн.

 

При виявленні зазначеного порушення тернополяни можуть звертатись в управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради (тел. 40-41-68), Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області, Управління ДСНС або на гарячу лінію міської ради за тел. 15-80.

 

Довідка. Відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Самовільне випалювання рослинності або її залишків) – випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ