Акція «Єдина родина України» зібрали родини загиблих учасників АТО на Тернопільщині (Фото)

Фото Тернопільська ОДА

На Тернопільщині у ці дні відбувається акція «Єдина родина України». Ця подія покликана допомогти родинам загиблих українських воїнів разом пережити глибоку втрату та віднайти у собі сили продовжити справу своїх синів, батьків, братів, чоловіків…

 

За час перебування на Тернопільщині учасники акції «Єдина родина України» побували в Марійському духовному центрі. Зі словом Божим під час Літургії до них звернувся митрополит Василій Семенюк. Він закликав також кожного вірянина пам’ятати героїв та шанувати їхні родини, брати участь у волонтерських акціях. Кожна родина-учасник отримала букети з первоплодами, які освятили з нагоди великого свята Преображення Господнього, відомого як Яблучний Спас. У каплиці св.Юра помолилися за душі загиблих бійців та запалили пам’ятні лампадки. Як відомо, у каплиці встановлено меморіальний екран з іменами героїв – для рідних важливо, щоб про кожного із них пам’ятали, щоб знали історію їхнього подвигу.

 

«Просто людська увага і пам'ять про наших синів – це те, чого ми потребуємо найбільше. У зустрічах знаходимо розраду, з’являється сенс жити далі. Так, є ситуації, коли потрібна допомога з отриманням статусу, встановленням пам’ятника, меморіальних дошок чи вирішенням інших юридичних моментів, але, перш за все, ми цінуємо щирі, теплі слова, допомогу ось у таких заходах єднання», - зазначає п.Любов з Кіровоградщини, мати загиблого бійця.

 

Пізніше, того ж дня на Театральному майдані Тернополя віддали честь та шану загиблим: представники кожної із областей пройшли Коридором Слави. З промовами до них звернулися керівники області та міста. На завершення заходу усі родини, тримаючи прапори своїх областей, об’єдналися на знак того, що спільне горе їх не зламало.

 

«Ми пишаємося кожним героєм, який віддав життя за збереження України як незалежної держави. Для Тернопільщини велика честь приймати їхніх близьких. Вкрай важливо, щоб вони постійно відчували підтримку, турботу з боку держави – це найменше, що в наших силах зробити для них. Також ми хочемо, щоб вони знали – Тернопільщина в скорботі за кожним загиблим, ми прагнемо розділити їхній біль наскільки це буде можливим, хочемо, щоб вони відчули єдність, спорідненість жителів Тернопільщини у цій спільній втраті. Безперечно, акція «Єдина родина України» - це унікальна нагода для рідних загиблих зібратися разом та обговорити різні наболілі питання, а також визначити подальший напрям розвитку цього громадського руху», - зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

 

Недільний ранок розпочався панахидою на Микулинецькому кладовищі та покладанням квітів до могил загиблих. Очевидно, що у рідних ніколи не висохнуть сльози журби за ними, і не загоїться рана на серці… Вони завжди будуть поряд з рідними та усіма нами… Ранковим дощем сьогодні зійшли Небесні Воїни – як символ їхньої вічної варти і охорони для України…

 

В рамках зустрічі в Обласній філармонії відбулося також спілкування членів родин загиблих з представниками державних органів влади, військкомату, волонтерами, працівниками соціальних служб. Адже у багатьох із них залишається також невирішеними питання з отриманням статусу, житла чи земельної ділянки, інших юридичних нюансів. Також у кожній області по-різному відбувається взаємодія між самими родинами, тож була нагода обмінятися найкращими практиками, рекомендаціями щодо більш ефективної роботи.

 

 

Щоб трошки розрадити учасників, творчий подарунок їм зробили ансамбль народного танцю «Надзбручанка», оркестр та солісти Тернопільської обласної філармонії.

 

На завершення подорожі до Тернопільщини для «Єдиної родини України» організували екскурсію містом та водну прогулянку Тернопільським ставом.

 

Як стало відомо по завершенню, Тернопільщина прийняла «Єдину родину України» другою: минулоріч акція відбулася у Чернігові, далі естафету має перейняти Харківщина.

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

новини бізнес компаньйон


молодіжні новини


НОВИНИ З ТЕРНОПІЛЬЩИНИ